Fascinatie voor yoga

Al op jonge leeftijd had ik een fascinatie voor yoga. Ik vond de bewegingen iets betoverends en geruststellends hebben. Op mijn 16e begon ik aan de hand van een yogaboek wat thuis in de boekenkast stond. In de eenvoudige bewegingen met aandacht voor de adem voelde ik een soort thuiskomen. Enkele jaren later ben ik begonnen met het volgen van lessen. Zo heb ik kennis gemaakt met allerlei vormen van yoga waaronder Asthanga, Iyengar, Vijnjasa, Yin en Do-in yoga.

Ik volgde verschillende workshops en retraites en toen ik in 2008 bij Ute Wohlmuther in Amsterdam begon met Vijnana yoga vond ik de yoga voor mij.  Het is een vorm van yoga waarin zowel aandacht is voor flow en gelijkmatig bewegen als mede voor techniek en precisie in de beoefening. Ook de combinatie van meditatie, ademhalingsoefeningen en asana’s maakte het voor mij een compleet geheel.

Vijnana opleiding & workshops

Het volgen van een Vijnana opleiding was een logische keuze. Het is een 3-jarige opleiding waarbij Ute je heel persoonlijk begeleidt. Tijdens de opleiding en daarna heb ik verschillende retraites en workshops van Orit- Sen Gupta gevolgd.

Voor mij is yoga nog altijd een thuiskomen bij mijzelf. Het tot jezelf komen door het natuurlijke bewegen draag ik met veel liefde en plezier over in mijn lessen.

 

Blooming coaching & begeleiding

Naast yoga geef ik ook coaching en trainingen. Meer weten over wat ik doe? Kijk dan op www.buroblooming.nl